Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csokis kalács recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 4 főre
» 5 dl tej
» 5 dkg élesztő
» 5 dkg kristálycukor
» 1 kg liszt
» 1 dkg sütőpor
» 5 db tojás
» 10 dkg porcukor
» 1,4 dl olaj
» só
» A kenéshez : 1 db tojás
» 5 dkg margarin
» A töltelékhez: 25 dkg margarin
» 20 dkg porcukor
» 10 dkg kakaópor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt és egy evőkanál cukrot. Mikor megkelt, összekeverjük a liszttel és a sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az olajjal, a tej másik felével és a sóval majd simára dagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. fél órán át kelesztjük.
A töltelék elkészítéséhez a margarint habosra verjük a porcukorral és a kakaóporral.
Ha megkelt a tészta, hat egyenlő részre osztjuk. Egyenként fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük. A tekercseket kettesével összefonjuk, és kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé tesszük. Előmelegített sütőben 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük. A margarint megolvasztjuk, elegyítjük a tojással, és ezzel a krémmel megkenjük a megsült kalácsot.
Pár percet pihentetjük, és szeletekre vágjuk.
Megjegyzés / tipp:

Kiválóan alkalmas hozzá a 3 puttonyos Tokaji aszú.
0 komment 11 ember kedveli cocco
2012.02.06 09:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
evőkanál cukrot, tojások sárgájával, sóval majd, töltelék elkészítéséhez, margarint habosra, tekercseket kettesével, margarint megolvasztjuk, krémmel megkenjük, megsült kalácsot, meglangyosítjuk, elkészítéséhez, kristálycukor, megolvasztjuk, Előmelegített, konyharuhával, összekeverjük, vastagságúra, beletesszük, pihentetjük, kakaóporral, tekercseket, összefonjuk, feltekerjük, töltelékkel, töltelékhez, porcukorral, porcukorral, kettesével, elegyítjük, sárgájával, sütőporral, szeletekre, dagasztjuk, kivajazott, kelesztjük, élesztő, kristálycukor, liszt, sütőpor, tojás, porcukor, olaj, kenéshez tojás, margarin, töltelékhez margarin, porcukor, kakaópor,
Burgonyafánk zsemlemorzsával
0 komment 1 ember kedveli
Cukkini stefánia recept
0 komment 20 ember kedveli
Zabpelyhes mazsolás pogácsa!
0 komment 6 ember kedveli
Capuccino szelet
0 komment 11 ember kedveli
Gumicukor készítés házilag
0 komment 20 ember kedveli
Padlizsánkrém piritósra !
0 komment 9 ember kedveli
Vodka-tonic.
0 komment 1 ember kedveli
Cukkinis-padlizsános tekercs...
0 komment 1 ember kedveli
Fahéjas cseresznyebefőtt!
0 komment 2 ember kedveli
Matyóföldi gulyásleves
0 komment 5 ember kedveli
Tunkolós pirított máj
1 komment 2 ember kedveli
Céklaleves almával-burgonyával.
0 komment 1 ember kedveli
Baconos-gombás hamburger
0 komment 5 ember kedveli
Turós sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Sonkás nokedli
0 komment 4 ember kedveli
MEGGYES SÜTEMÉNY
0 komment 13 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.